Ibland, eller rättare sagt ofta, är det så att den egna fantasin sätter begränsningar för hur man löser saker och ting. Just när det gäller möjligheterna att utreda en myndighet, när det är myndigheten som bistår med utredningsmaterialet, erkänner jag rakt av att jag nog inte förstår hur det kan vara tillfredsställande rättsligt. Det kan möjligen vara min begränsning, som sagt, det kanske finns helt självklara lösningar. Inga vilka inbegriper att man måste “lita på” den som misstänks för oegentligheter då, tänker jag. Fantasin var det i vilket fall som helst inte fel på då det ibland skämtats i debatten om att man inte behöver avlyssna sina egna, så länge man kan byta med andra länder.

Idag förestod (v) ett seminarium om FRA där många intressanta personer fanns samlade. Rick Falkvinge livebloggade dessutom därifrån. Det kom dessvärre inga borgerliga politiker, men hoppas verkligen inte att det betyder att det kommer att bli svårigheter att få ihop en motion som alla kritiker kan enas kring. Riv upp, gör om, gör rätt, som han sa, den gode Christian Engström (pp).

Henrik Alexandersson var på ett seminarium angående Telekomlagen idag, anordnat i Bryssel av Christopher Fjellner (m). Fransmännen verkar ha en stundtals “spännande” debatt-teknik, må jag säga.

* * *

Andra bloggar om: , , , , , , ,