Har precis sett klart SVT1s Debatt. Den kommer att finnas att se på hemsidan så småningom.

I korthet: Töllborg anser att svenskar är idioter, eller vi är inte idioter, men vi är bra jävla dumma. Eller nåt? Lite gulligt att vi kan vara överens om något och förbaskade, men dumma likväl.

Det blev lite förvirrat mellan varven, det var ju inte debatt så mycket som underhållning kan tänkas. NSA är bra, och FRA ska hjälpa dem? Sen kommer Sverige att bombas av terrorister i samma ögonblick vi vägrar acceptera massavlyssning, verkar förespråkarna anse. Dessutom var det någon stackars modebloggare som var för lagen, som gick omkring och väntade på att få spö.

Mikael Nilsson från stoppafralagen.nu sa något bra om de 500 som årligen dör i trafiken, och skulle ha dragit en bra slutsats, hade han fått chansen.

Karin Enström (m) påstod att det är helt fel att kalla det massavlyssning, trots att det till och med erkänts av Ingvar Åkesson att det faktiskt är fallet. Det är så det i praktiken fungerar, hur mycket man än “ogillar” ordet.

Riktigt bottennapp, och inte det minsta informativt eller ens välavvägt. Blir påmind om varför jag undviker debattprogram av den här typen. Janne Josefsson avbröt och försökte provocera de timida FRA-kritikerna — undrar om han känner sig “missnöjd” med att FRA-motståndarna inte var mer aggressiva? Inledningen handlade ju om hur synd det var om de som ville ha lagen.

* * *

Uppdaterat: Nu har lite fler bloggar kommenterat också, bl.a. ProjO, Farmor Gun, Badlands Hyena, Scaber nestor, Erik Laakso.

* * *

Andra bloggar om: , , , ,