Centerpartiets FRA-hearing idag var ganska intressant vad det verkar, om jag förstått saken rätt kommer den att sändas på TV på måndag. Det mest anmärkningsvärda  var väl att man tydligen lyssnar i kabel redan idag. Vilka bredbandsleverantörer som upplåtit kablarna för den sortens verksamhet har ännu inte framgått. Maila gärna era internet-leverantörer och fråga om det har förekommit hos dem. Om inte annat kan det ju vara bra för dem att veta att deras kunder bryr sig om sådant.

Aftonbladet körde flera FRA-artiklar idag, bland annat en om att man inte ska oroa sig när man mailar. Som sagts tidigare i debatten är det ju själva principen att inte veta NÄR man blir avlyssnad och förändra hela sitt beteende, självcensur, som är det allvarliga. Men Mark Klamberg, som också deltog i centerhearingen, har lite mer information om varför detaljerna i mailen inte är så intressanta som hur man ingår i ett socialt nätverk.

Den förre säpochefen Anders Eriksson uttalade sig i samband med hearingen och drar slutsatsen att FRA-lagen kommer att bli fälld i en domstolsprövning i EU. Där blev dessutom center-alternativet om att sålla bort svenska IP-adresser, som förbättring av lagen, kritiserat.

Lite kuriosa — Anna Troberg har en rolig schlager-referens i en postning idag, vilket även FP i Nacka har på sin blogg i sin kommentar om hearingen. Där kan man hitta Sven-Ingvars “Börja om från början”, som väl är passande. Kul sammanträffande, och intressanta postningar. Tänkte att jag inte skulle vara värre jag, och dedikerar Waterloo till Fredrik Reinfeldt.

My my, at waterloo napoleon did surrender
Oh yeah, and I have met my destiny in quite a similar way
The history book on the shelf
Is always repeating itself

* * *

Andra bloggar om: , , , , , , ,