Så har den dagen kommit då jag lägger ner bloggen. Det har varit svårt ibland, men oftast fantastiskt givande. Eftersom jag har förstått att bloggande är farligt och att ha okontrollerade åsikter kan uppfattas som stötande, är det dags att lägga ner.

I och med att jag annonserar nedläggningen av bloggen, vill jag passa på att presentera min nya hemsida opassande.se. Samma adress och samma verktyg för publicering online, men ej längre en “blogg” som behöver regleras utan en renodlad hemsida som uppdateras ofta. Så kommer med största sannolikhet att bidra med dagliga samhällskommentarer och opinionsbildning framöver, till skillnad från att blogga om saker som jag gjort tidigare.

Önskar någon replikrätt trots att opassande.se inte är en blogg utan en hemsida, vill jag ändå visa välvilja. Det går bra att fylla i formuläret under varje hemsida där tankar och åsikter presenteras. Det verkar dessutom vara på sin plats att förklara att det är upp till var och en av mina besökare att hitta fler källor till information än det jag presenterar här på min hemsida.

Detta för att konstatera om huruvida jag är förtroendeingivande eller håller mig till sanningen. Upptäcks det att jag är en lögnare som far med förtal, går det bra att sluta besöka bloggen hemsidan — det är och förblir helt frivilligt att ta till sig eller välja bort det som skrivs. Ett löfte som jag kan stå för, eftersom jag numer inte längre är bloggare.

* * *

Andra bloggar om: , , , , , , ,