Mark Klamberg räknar ner till den 16 september i dag.

Farmor Gun skriver “Bättre lyss till den sträng, som brast, än att aldrig spänna sin båge”, ett ordstäv som jag själv flera gånger återkommit till i tanken inför den 16:e september. Det finns inte så mycket att säga längre, vi har tjatat, debatterat, analyserat och diskuterat. Nu måste politikerna förstå hur viktigt detta är för oss, genom att vi syns också. Själv kommer jag att befinna mig på Mynttorget i Stockholm, innan jag möter upp manifestationen på Sergels Torg på eftermiddagen. Göteborg och Malmö har också anordnat manifestationer, och jag hoppas att de blir välbesökta. Riv upp, gör om, gör rätt — siten spogg.com har tagit initiativet och kommer att ta med sig 50 megafoner till Mynttorget i Stockholm för att låna ut till de som vill och har något att säga den 16 september.

Ikväll visar SVT två program angående FRA. Dels en dokumentär kl 20.00 i SVT1 FRA – tre bokstäver som skakade Sverige, och dels en debatt i Agenda SVT2 21.15 Hur går det till när partipiskan viner?.

Mats Dagerlind skriver på Newsmill och skriver bra.

Med Tolgfors nyspråkliga denotation av begreppet teknikneutralitet kan vi befara att det här bara är den första i en rad uppdateringar av FRA:s spaningsmandat. När fångsten av fula fiskar vid kabeltrålning visar sig mager kommer snart kraven på att få vittja i andra vatten. När nästa proposition som rör underrättelseverksamhet landar på riksdagens bord kommer den att heta ’En anpassad röntgen- och OCR-skanningsverksamhet för fysiska brevförsändelser’. När inte heller den ger förväntad utdelning dröjer det inte länge innan muntliga samtal inom hemmets fyra väggar är uppe på signalspaningsagendan.

Nu KU-anmäls regeringen för sin hantering av FRA-frågan. Det är den korta tiden som planerats lägga för att göra justeringar i lagen man talat om från regeringshåll som är anledningen. Bakom KU-anmälan står Thomas Bodström (s), men även Birgitta Ohlsson (fp) citeras i artikeln.

Nedräkningen fortsätter:

09 sept – Drog jag igång
10 sept – Oscar Swartz
11 sept – Anna Troberg
12 sept – Rick Falkvinge
13 sept – Mary Jensen
14 sept – Mark Klamberg
15 sept – Stoppafralagen.nu

* * *

Andra bloggar om: , , , , ,