SVT har gjort ett riktigt gediget arbete och samlat ihop filmade kommentarer angående FRA på sin hemsida, tillsammans med flera fördjupningar i ämnet. De sände dessutom en dokumentär ikväll där Sten Tolgfors sa att det inte fanns något motstånd mot lagen(!), eftersom det inte finns någon motion om att lagen ska rivas upp. Inte kul att fundera på vilka styren vi tillhandahåller känsligt information till heller, som framgick i programmet, speciellt med tanke på den egna PUL-lag som FRA fått.

Dessutom sändes en debatt på Agenda om turerna kring hur politikerna behandlades inför omröstningen i Agenda. Sättet Karl Sigfrid behandlades på kan väl inte kallas för annat än fruktansvärt. Reinfeldt betedde sig alldeles fantastiskt illa som ledare med sitt “ska skottet komma inifrån”. Men även centerns Annie Johansson och Fredrik Federley framstår ha spelat en ganska trist roll till hur situationen blev för andra ledamöter som tänkt rösta nej och trott sig ha stöd.

Erik Hultin har skrivit fantastiskt bra om prestige i politiken. Läs det om du inte gjort det tidigare.

* * *

Andra bloggar om: , , , , ,