Rejält ont i magen får man när man läser Beneath a Steel Sky, där Billy Rimgard läser den samlade akten om sin pappa. Metropolitprojektet hette det, där barn födda 1953 och mantalsskrivna i Stockholm tio år senare registrerades in i minsta detalj. Det handlade inte om att leta efter kriminella utan en drivkraft av att registrera och katalogisera vanliga människor, som vi nu börjar närma oss kulmen av i samhället. Obligatorisk läsning, och stort tack till far och son som delar med sig av detta. Man måste fundera på vad kartläggning innebär och vilka det är som drabbas.

Hos Christian Engström kan man hitta en presentation över piratpartiets förslag angående medicinpatent. Vikten av att fundera över detta sätter Lars Berge fingret på i en artikel igår i svenskan som läst Michael Hellers Gridlock Economy.

* * *

Andra bloggar om: , , , , ,