Vet inte riktigt vad jag ska tycka om dagen som gått — solen sken och det var fantastiskt mysigt på alla sätt och vis, samtidigt som jag väntat på besked angående FRA-uppgörelsen i folkpartiet. Förslaget innehåller en del bra grejer. Tillräckligt många bra grejer för att punktera eventuella gemensamma protester i alla fall framöver.

Samtidigt som jag vill att det ska vara bra lösningar på gång kan jag inte skaka av mig känslan av att ha blivit utnyttjad och överkörd.

För det är ändå tankar som dröjer sig kvar, och som gör att jag känner mig obekväm med hela den här situationen. Att något är framtaget under några dagars hemliga överläggningar indikerar inte den sortens öppna eftertänksamhet, kunskapssökande och betänketid som en sådan här fråga egentligen behöver. Inte mer än nio dagar har ju gått sedan FRA-motståndet i fp deklarerade Riv Upp på Sergelplattan.

Sedan är det det där med att det aldrig var en bra lag från första början, men har ändå tvingats igenom, med den ena ändringen efter den andra — framför allt efter det lagen röstades igenom. Det är oroväckande att det inte existerar någon rak och ärlig kommunikation mellan politiker och väljare, känner jag.

Det där med sociogrammen bara hänger och dinglar i luften, och har inte bemötts. Någon indikation på att närma sig den problematiken har jag inte läst av idag heller. Mark Klambergs uppbrott från folkpartiet är också det en aspekt att fundera på.

Löjligt, tycker Svensson om kvardröjande tvivel och demonstrerar hur vidare protester mot FRA-lagen riskerar bli en “tvåfrontssituation“. Dels mot de som är trötta på att bråka (och vem fan är inte det) dels mot de som utnyttjar det tillfälle avslappnad vaksamhet från svenne banan erbjuder.

Striden är inte över signalerar en del, och det känns lite skönt att inte alla släpper på guarden — den skärptes ju trots allt av en bra anledning. Men det är lätt att tolka situationen som att regeringen vann. Och kanske är det där skon klämmer för mig personligen. Regeringen förtjänade inte att vinna.

Nu återstår det framöver att förstå vad priset var som åtråddes så hett.

* * *

Andra bloggar om: , , , , , ,