Daniel på Basic Personligt säger det så man förstår. Läs det bara, så fattar ni vad jag menar.

Att bli proklamerad segrare är ett intressant grepp — inte minst om syftet är att undvika vidare diskussioner. (Av någon anledning associerar jag till den första gången Bush blev vald till president.) Isobel skriver också att hon känner sig nöjd, och anser att fp-kvinnorna gjort ett bra jobb, ordet pung förekommer till och med.

Själv har jag kommit på mig själv med att fundera på exakt hur mycket tryck fp-kvinnorna utsatts för snarare, under de hemliga överläggningarna, huruvida de är nöjda själva egentligen. Det är ju inte som om det inte finns anledning att fundera över det, med tanke på tidigare vittnesmål om hur saker och ting har skötts.

Många luftar nu sin oro — mediala segerproklamationer till trots — om vad det egentligen är som bestämts. Peter efterlyser detaljerna, Mary tycker inte att man ska behandla lagstiftning som om det vore en broschyr för begagnade bilar, Urban Cat känner sig sviken, Anders funderar över ordet “trafikstråk” och påpekar det obehagliga i att Federley är nöjd med hur det utvecklat sig.

Som Martin Jönsson skriver, det finns inga totala segrar — och det stämmer, det blir något av en balansgång att försöka smälta det som sägs och vad det kan innebära. Trixet blir passa sig så att detta inte visar sig utvecklas till ett totalt nederlag utan att gräva ned sig i bråk för bråkets skull. Blir det lagligt med massavlyssning av svenska medborgare eller inte? Den viktiga frågan som behöver redas ut.

Alice Åström (v) anser att regeringen nu faktiskt river upp lagen, fast inte vågar säga det. Hon påpekar också att det är lite viktigt att inte bara lägga sig på minimi-nivå med det nya lagpaketet, utan försöka höja ribban och göra det ordentligt.

Mark Klamberg skriver lite mer om sitt beslut att hoppa av folkpartiet. Han kan inte säga så mycket, men skriver att djävulen finns i detaljerna. Detaljer som vi ju som sagt inte har tillgång till.

Så lite egotripp; en genomgång av bloggosfärens synpunkter på det som hänt de senaste dagarna står att hitta hos Aftonbladet där jag minsann citeras.

Humor; Känns dessutom som ett tecken i tiden att man för någon dekad sedan eller så blev inspanad, men blir numer spanad på av politiker istället!

* * *

Andra bloggar om: , , , , , ,