Blogge hoppas fortfarande på att socialdemokraterna ska hålla sitt löfte och riva upp FRA-lagen när de vinner nästa riksdagsval. Han passar dessutom på att recensera några profilerade liberaler vilket Federley inte gillar riktigt. Federley får dessutom stöd av svenskan som upplever centerpolitikern som “tongivande” i processen som ledde till att “regeringen backade” i veckan. Ibland känns det som om man lever i ett parallellt universum: Blogge hejar på Mona, riksdagsliberaler vägrar en öppen dialog om massavlyssning, och Federley utses till hjälte i media.

Visserligen är det FRAs arbetsuppgift, men visst tusan reagerar man över formuleringen i internkommunikationen: “Det finns inga tecken som tyder på att kampanjen mot FRA skulle vara initierad av främmande intressen.” Åsikter har ju den verkan på de som är satta att vara paranoida på heltid.

Bloggaren Onsdag lämnar lite bra tips för hur man undviker att falla i fällan och driva igenom massavlyssning, funderingar som även pvz ger sig in i. För det finns anledning att fortsätta ligga på om lagen, har nog många förstått. Frågan är om tillräckligt många tar till sig detta faktum.

* * *

Andra bloggar om: , , ,