Surgubben får stå för dagens mest oväntade, men välkomna skratt fast det egentligen är rätt sorgligt.

Diskussionen om läxförhöret behöver nog en dag till innan jag försöker mig på en ordentlig analys och sammanfattning på vad som kommer att skickas. Det börjar bli ganska många bra frågor, och flera tänkvärdheter vad man ska fundera på när man lägger upp det här. Olof Bjarnarson föreslår i kommentarerna att vi delar upp ledamöter sinsemellan, så är du intresserad häng på vettja. Jan Garefelt har dessutom gjort ett förslag på en ja/nej-lista av frågor som han lagt upp på sin blogg och vill ha lite feedback om.

Via Backend Media hittar man en sammanfattning över en psychografisk textanalys av den FRA-debatterande delen av bloggosfären. Det är Mattias Östmar på PRfekt som på engelska redovisar vilken av fyra typer som representerats mest bland de som engagerat sig, samt en topp 20-lista över bloggar som varit mest framträdande under juni (där jag ligger trea). Tydligen är gruppen “Rationalister” välrepresenterade, som också är duktiga på att länka — men Mattias påpekar att man inte måste skriva så förbaskat abstrakt jämt som politisk debattör.

* * *

Andra bloggar om: , , , , , ,