Lägesrapport Läxförhör vi är nu sju stycken som filar på frågor och lägger upp strategin. Urban Cat, Kanalen, Olof Bjarnarsson, Jan Garefelt, Josef och Viktor är förutom jag själv med och donar. Det är fortfarande inte försent att hänga på om du känner dig sugen, ju fler desto bättre.

Sveriges kristna råd har genomskådat den förändrade FRA-lagen och ber om en ordentligt utredning för hur den påverkar nuvarande lagstiftning. De konstaterar syrligt att för att kunna “kasta bort” kommunikation måste man haft tillgång till den från första början.

(s) vill ha en integritetsombudsman säger Mona Sahlin, och Pär Ström låter meddela att han redan tidigare antagit positionen. En fundering som uppstår för mig personligen är varför vi sitter med en riksdag där den personliga integriteten och vikten av att kunna kommunicera privat kommer som en överraskning?

Gustaf Blomberg skriver tänkvärt i Kuriren.

* * *

Andra bloggar om: , , , , , ,