Har varit helt galet upptagen hela dagen, och därför inte hunnit blogga. Men vill i alla fall berätta att vi i läxförhörsprojektet har fiffat lite i frågorna, och bytt ut ett par efter era kommentarer. Olof slängde upp dem på sin blogg igår, så fortsätt gärna kommentera där. Utskicket lär nog inte bli av förrän på torsdag, för att vara säkra på att vi får till allting vi planerat ordentligt. Vi har lite specialgrejer på gång, som kommer att bli jätteroligt att presentera när det är dags. Extra kul är det också att gruppen nu utökats till tio personer, med Anders och Farmor Gun, som också tänker sig maila riksisar och ligga på dem lite.

På FRA-fronten har det varit ganska lugnt idag, men vill tipsa om rapporten Protecting Individual Privacy in the Struggle Against Terrorists, som publicerats i USA av The National Research Council:

[…] data mining or any other mechanism “is neither feasible as an objective nor desirable as a goal of technology development efforts.” Inevitable false positives will result in “ordinary, law-abiding citizens and businesses” being incorrectly flagged as suspects.

Ptjaa, man undrar hur många kunniga det är som ska behöva säga detta. Eller hur många gånger.

Sen har Christopher Kullenberg skrivit väldigt bra om det digitala livet, i svenskan. Joshua beskriver dessutom motsatsen till näthatet online, som jag känner igen varenda ord av och upplevt ett oräknerligt större antal gånger än hat. Om man ska bedömma människors karaktär på matematiska jämförelser enbart, så är idioterna försumbart förekommande är min erfarenhet. Det är konstigt att så mycket energi ägnas åt funderingar på “näthat”.

* * *

Andra bloggar om: , , , , ,