“Fortsätt att granska FRA”, skriver Mark Klamberg på Svt Opinion. Mark ska för övrigt tillsammans med andra bloggare luncha med de fyra partisekreterarna i alliansen på onsdag. Frågan han tänker ta med sig är om Per vill att moderaterna ska förknippas med Bush, Rumsfeld, Cheney och Ashcroft.

Ifrågasättandet av vad som händer fortsätter att komma från bloggosfären. Dynamic Man konstaterar att media verkar ha köpt att alla problem är över med de 15 tilläggen som presenterades i september och tycker att det är ett misstag. Kakbit tar sig an argumentet om det rena mjölet i påsen dessutom och efterlyser ordentliga förklaringar från politiker. Som scaber nestor skriver emellertid, så verkar inte kommunikation från politiker vara högsta prioritet.

Integritetsproblematiken skriver Lars- Erick när han rapporterar att Birgitta Ohlsson vill ha en “Integritetskonsekvensutredning”. Denna önskan manifesteras i en motion — 2008/09:K331.

Att integritet är ett svårt begrepp, och något som mina läsare tipsar om kan vara avtändande, hindrar inte att den attackeras. Det är såklart ett problem när intressenivån är låg för något som borde vara ganska viktigt. Om det hjälper att förändra semantiken vet jag inte, med tanke på den subjektiva bas just integritet vilar på. Vore intressant att se en utvecklad diskussion på just temat “integritet”.

* * *

Andra bloggar om: , , ,