Jag har gjort en ikon till Anna Trobergs upprop. Hon skriver att det är dags för artister och kreatörer att bekänna färg i fildelningsfrågan så vi är riktigt säkra på att vi lägger pengarna på rätt folk. Kvista över och läs vad hon skrivit vettja. Ikonen finns i ett större utförande också, så att du kan anpassa den så att den passar din blogg, vill du också ta ställning öppet.

Christian Engström (pp) har även han manat till aktion. Genom att var och en mailar sina regionala representanter i riksdagen kan man nå många, och låta dem veta hur läget ligger — vi har två veckor på oss. Av kommentarerna att döma har folk redan satt igång. JörgenL har fixat ett fin-fint verktyg för att leta upp specifika ledamöter och få mailadresser om du behöver.

Rasmus håller med Christian, och tycker att vi stoppar den där lagen nu och passar på att göra en sammanfattning av de principiella svagheterna i “hyrsnutsamhället“. Mattias på andra sidan ryter till, det gör Petter också och Daniel mailar politiker. Janne blir påmind om ett gammalt rollspel och Jinge vill inte bli bli snokad på.

Karl Sigfrid skriver att utformningen av propositionen är en öppen fråga. Det är onekligen inte helt utan anledning folk är förbannade, och det värmer hjärtat när duktiga kreatörer och artister sätter ner foten. Förhoppningsvis känner politikerna av det. Den här gången.

Uppdatering: I min genomgång missade jag denna lysande postning av ett Otyg, som ni bara måste läsa.

* * *

Andra bloggar om: , , , , , , , ,