Först tänkte jag att, vad bra, nu går branschmänniskor ut och protesterar mot sanktionsdirektivet. Vi må inte vara överens om fildelningens positiva verkningar, ej heller ha samma tro på bredbandsavgifter eller som det kallas licensieringavgifter — men privatpolislagen tycker minsann alla är att gå över gränsen. Men det visade sig att jag allt var bra naiv. Det verkar sannerligen som att de vill ha privatpoliser, kontroll över nätoperatörer och bredbandsavgifter — de behöver mer pengar och makt. Tvångsmedlen ska mjukas upp genom att de kan erbjuda lite kultur framöver, lovar de. Den kulturella upplevelsen vette fanken om den kommer vara särskilt smaklig. Vad ska man säga, liksom. Mina damer och herrar — det är de här människorna som är så tillförlitliga att de ska få sköta rättslig process alldeles på egen hand, under minst sagt rättsosäkra omständigheter. Hybris räcker inte för att beskriva dem — den politiska medvinden har skapat ett monster utan dess like.

Som om inte det räckte för att sumpa förtroendet för auktoriteter, så rapporterar Henrik att det nu uppstått skarpt läge angående telekomlagen. Igen. Frankrike vill till varje pris få igenom bitarna som bl.a. handlar om att stänga av internet för fildelare. Hax manar till aktion och tipsar om vilka man kan maila till.

Mer läsning: Rick har listat argument mot IPRED, Mary berättar om googles senaste planer och konstaterar att de nya fildelningslagarna i princip redan är omoderna.

Uppdatering; Även Oscar slår på larmklockan angående telekomlagen, och publicerar sitt brev till Åsa Torstensson. Johanna Nylander har skrivit på SVT Opinion, angående privatpolislagen, bra läsning. Anna Troberg har dessutom utnämnt 2008 till “Annus Horribili”.

(Rubriken till inlägget av jeffer, från tråden “Hitta på en rubrik“.)

* * *

Andra bloggar om: , , , , , , ,