Nyheten tidigare idag om FRAs önskemål om blanka checkar och tillstånd i efterhand har inspirerat till lite intressant läsning i bloggosfären. Mary tar upp “sorgebarnet FRA” och lyfter fram myndighetens helt egna personuppgiftslag. Mark Klamberg noterar hur vi är tillbaka på ruta ett. Peter Dahlberg har lagt märke till att politiker bara verkar anse att rättssäkerhet hotas då den måste upprätthållas.

Anders Widén presenterar lite statistik kring vårt projekt riksdagssvar.se. Det kommer att dyka upp detaljerad redovisning snart, för er som undrar förresten. Anders noterade rubriken på moderaternas sida om att de “lyssnar” också. Eftersom de inte svarar, så kanske det är just lyssna de förhåller sig till enbart? Sen är det ju naturligtvis inte säkert att de hörsammar det som sägs.

Piratnytt har grävt lite mer i det där med Metros artikel om att det inte finns några kvinnliga politiska bloggar värda namnet.

* * *

Andra bloggar om: , , , , , ,