EU har lagt upp en webbenkät där man kan svara på frågor om hur EUs frågor ska utvecklas. Man kan svara som företrädare för en organisation, eller som privatperson. Frågorna kändes lite svåra emellanåt, men genom att växla till engelska klarnade de vad den svenska översättningen egentligen betydde, ironiskt nog. Överst till höger kan man hitta språkväljaren. Helt ärligt var det svårt att svara överlag — vill jag att EU ska lägga ner mer arbete på asyl-regler? Jag vet ärligt talat inte i vilken omfattning och inriktning de lägger ner arbete på den frågan idag. Hade varit bra med någon form av vidarelänkning så man kunnat läsa på om det man ska svara på, men ändå gillar jag tanken med en sådan här webenkät.

Efter min fundering om hur en självutnämnd internetpolitikers organisation inte fanns på internet inspirerat av Oscars inlägg, har det dragit igång lite fler diskussioner om Liberati. Inte minst har Mikael Nilssons mailkonversation med Alexander Bard tilldragit sig mycket uppmärksamhet, som föranledde Mary Jensen att hoppa av projektet. Deep ed får till det i rubriken, “Liberati både Bard och dåligt” och LouiseP besvarar funderingarna över pragmatiken som blogge bloggelito kritiserade. Christian Engström hoppas att Bard kommer att använda sig av mindre skällsord och fler sakliga argument framöver, och på Arvid Falk konstaterar man att Liberati dominerar debatten just nu. Marcin bidrar med “fem bra bard” för övrigt.

HAX redogör för protester som dykt upp politiskt mot Ingvar Åkessons utspel om FRAs möjligheter att få göra som de vill. LH på webhackande anser att utspelet var helt förutsägbart.

Cory Doctorow skriver om varför han som upphovsrättsinnehavare kämpar mot upphovsrättsregler. Leo Erlandsson skriver i Kristianstadsbladet om IPRED och påpekar hur viktigt det är att stå upp för rättssäkerheten.

I sammanhanget lite OT, kanske, men tyckte det var fantastiska nyheter: Det verkar som om ett botemedel för HIV har upptäckts av en tysk forskare. Man har transplanterat ryggmärg från immuna till smittade, och efter två år ser det ut som att sjukdomen helt försvunnit. I USA har man tänkt sig att kommersialisera ett liknande botemedel, sägs det.

* * *

Andra bloggar om: , , , , , , , , ,