Flera har efterfrågat det danska brevet som skickats ut till misstänkta fildelare. Nu har det ramlat in ett tips om ett sådant brev, som finns på den danska antipiratbyråns site. Brevet riktar sig mot en presumtiv fildelare som använder sig av Direct Connect, och innehåller beräkningsformler för hur stor summa personen ska betala.

Tio dagar får mottagaren på sig att bestämma sig om det ska betala hälften, och slippa rättslig instans. Ingen bevisning tillhandahålls i brevet. Jag har sparat en kopia av samma brev, ifall den försvinner från siten nu när länken upptäckts. Eller om innehållet i brevet förändras, rentav. Läs mer hos Rick Falkvinge (pp).

Jag kan bidra med ytterligare information kring signeraren av brevet, Torben Steffensen, som var den advokat som blev varnad av det danska advokatsamfundet. Detta för att han envisades med att skicka hotbrev till en man som länkat till en site, som i sin tur länkat till en annan site, där man kunde hitta länk till upphovsrättsskyddat material.

Schlüter själv, vars namn ståtar i byrånamnet, var den man som reste till Sverige för att peppa antipirater i strategier kring jakt på fildelare. Bland annat, berättade Christian Engström, tipsade Schlüter att det var bra att använda sig av barnpornografi för att motivera politiker. Det dröjde inte länge efter det seminariet, som rikspolisstyrelsen försökte föra upp The Pirate Bay på spärrfiltret över barnporrsiter.

Vet inte om metoderna de håller sig till är särskilt “mjuka” faktiskt, som det presenterats de senaste dagarna.

* * *

Andra bloggar om: , , , , ,