Lite godbitar från helgen: Daniel på Basic Personligt har skrivit långt — men väl värt läsningen. Gillar speciellt det där med att det är dags att identifiera problemet. Mattias på andra sidan blev inspirerad av Daniel och har även han skrivit tänkvärt från en musikers perspektiv. Joshua skriver också om hur idrotten har det svårt att gå ihop, som jämförelse, vilket är lite intressant.

Kapsikum använder sig av upplevelseindustrins egna siffror dessutom för att peka på en del diskrepanser i den förda debatten. Willhelm Svenselius ansluter sig till den där “IPRED-pöbeln“, liksom Christopher Kullenberg och båda skriver bra. Slutligen, Isobel Hadley-Kamptz skriver (som vanligt) skitbra, missa inte. Mattias Bjärnemalm går igenom och kommenterar lite mer, som är värt uppmärksamhet.

Erik Starck skriver vackert; “att tvingas gå offline är att dö en smula”, och berör lite av något som jag själv upplever från diskussionerna kring IPRED och fildelning — det där med att fildelare ska förnedras.

Scaber Nestor satt “miss i nassen” och försökte räkna ut summor som gått till kreatörer från kassettavgifter. Hans slutsats är att det verkar som om IFPI t.ex. käkar upp mycket av pengarna innan de når sin slutliga destination. Ni kan väl hjälpa honom att dubbelkolla.

Så har alliansens ungdomsförbund filat färdigt på sitt brev till moderpartierna. Brevet finns på samtliga ungdomsförbunds hemsidor.

* * *

Andra bloggar om: , , , ,