(c) tycker att det vore bättre med en mildare IPRED-lag, dvs, varningsbrev borde kunde sändas ut innan identiteter avslöjas för upphovsrättsindustrin. Jag är inte riktigt säker på exakt hur det löser någonting, med tanke på att varningsbrevet förutsätter detsamma som utpressningsbrevet; den som anklagas måste bevisa sig själv vara oskyldig. Klarar man inte det, vad händer då? Fast jag vill vara tydlig med att jag tycker att det är bra att man funderar över andra, bättre, lösningar — såklart. (Jag sparar diskussionen om huruvida det verkligen ÄR ett problem som måste lösas, så länge.)

Den lilla högljudda gruppen som protesterar mot IPRED visar sig vara jämförbar med storleken på moderaterna. Faktum är att folkpartiet är bara hälften så stora som den “lilla gruppen” Beatrice Ask nämnde igår. Betyder det att man inte behöver ägna någon uppmärksamhet åt folkpartister alls då? Och knappt på en moderat, kanske är det “bara bra att moderater debatterar” men de är ju inte så många trots allt? Inte helt oväntat har vår justitieministers kommentar igår skapat lite roliga och intressanta reflektioner.

Blogge skriver bra och pekar på inkonsekvenser i resonemang som handlar om när staten ska gripa in. Även Anders Mildner ställer frågan; “Vad kan jag tjäna pengar på imorgon om kunderna slutar att efterfråga mina varor eller tjänster?”

Hur vill Rickard ha det? Ja, det kan man läsa hos Mary.

Kent Wennman har uppdaterat sin bok “Musik som levebröd” för fjärde gången. Det går ju liksom lite fort i svängarna, men han har i alla fall hängt med rätt bra.

* * *

Andra bloggar om: , , , , , , ,