Monty Python har tröttnat på att bli förbisprungna online och “snor tillbaka initiativet”. Tanken är att eftersom deras alster finns att tillgå från kreti och pleti ändå, så delar de ut prylarna på tuben själva och bidrar med högre kvalitet, samt länkar till var man kan köpa grejerna. (Filmsnutt nedan).

Ålder är sannerligen inte någon stämpel för digital dumhet, lyssnar man på de här herrarna. Annonseringen över sitt tilltag är väldigt typiskt dem. Oförskämdheterna hålls inte tillbaka, och man sitter med ett brett leende. På sin officiella youtube-sida uppmanar de tittarna att hålla igen tanklöst dravel från kommentarsfälten och köpa grejer istället genom att klicka på länkarna. Detta för att mildra deras avsky över att ha blivit rånade i så många år.

Jag gillar särskilt hur man skriver nedsättande om fans som riskerar att bli blinda genom att sitta och kisa på usla upptagningar av MPs sketcher, bara för att man är så snål. Ändå är det precis dessa snåljåpar man samtidigt identifierar som sina lojala fans:

Special announcement

In a bold move, Monty Python announces their partnership with YouTube, creating the first official Monty Python Video Channel on the internet. To all the fans who’ve for some unknown reason have sat, progressively losing their eyesight, squinting at their computer screens, watching The Dead Parrot Sketch, or missing the climax of The Fish Slapping Dance all because you’re too damned cheap to buy the shiny new DVD box set, you who have gawped at grainy bootlegged Python snippets only to be left unfulfilled by the ripped-off rubbish posted on YouTube… Well loyal Python fan, strain no longer! Now you can save your eyesight and join the Monty Python YouTube Channel, where you can enjoy high quality Python lounging in your knickers. Yes, that’s right, you don’t even have to leave the comfort of your laptop to join the Flying Circus. Now with all of that free time we’ve saved you gathering your favourite Monty Python videos you can get a job and buy something from our handy links like these these and these you silly twit.

Right. Off you go then!

Saknar jag någonting så är det möjligen att kunna ladda ner och betala utan att behöva köpa en cd eller dvd. En enkel paypal-funktion kanske, och peka till platser där man kan hitta rippat material? Men det känns inte hopplöst på något vis, kanske kan man hoppas på det med tanke på attityden de visar.

(Hittat hos Mymlan som i sin tur hittade det hos Julia).

* * *

Andra bloggar om: , , , , ,