Tycker Christian Engström har en poäng som konstaterar att det är märkligt att man ratificerar Lissabonfördraget när det redan är sänkt av Irland. Det blir nog inte särskilt mycket tydligare vilket demokratiskt underskott det handlar om.

I Fokus konstaterar Claes Lönegård att politikerna inte ingår i någon dialog om fildelning. En ironi då deltagarkulturen och det öppna samhället växer på alla håll och kanter, att man politiskt reagerar med slutenhet. Lisa Bergman följer upp med att berätta om hur entreprenörerna snickrar på sina egna lösningar.

Ett bra exempel på entreprenörskap online, förresten, står Peter Sandberg på Disruptive för med sitt MoYuMe.

UNT förtydligar att även om IPRED är en dålig lag är inte upphovsrätt något man nödvändigtvis måste skrota. Däremot behövs en upphovsrättslagstiftning i tiden. Sofia (mymlan) på Same Same but Different, ställer ett antal relevanta frågor i samband med detta. Även på CS tycker ledaren att det är viktigt att skilja på upphovsrättsdiskussionen och IPRED-lagen, som anses vara en dålig lag.

Beatrice Ask planerar en mildring av nedladdningslagen, kan man höra och läsa om på Ekot. Mildringen avses vara att lagen inte ska gälla retroaktivt, dvs, de ip-adresser som antipiratbyrån samlat in hittills ska inte gå att få ut personuppgifter på. Hon hoppas att det ska räcka, men det gör det inte, om ni frågar mig. Kanske något man ska informera henne om då man skickar sina vykort?

* * *

Andra bloggar om: , , , , ,