Kommer ni ihåg debattartikeln i mars tidigare i år? Nog känns det som att Beatrice valde fel fight. Jag undrar om det inte hade varit bättre om hon tagit den mot sina partikamrater istället, angående FRA. När jag läser bitschslap Barbie, Anna Troberg och Mary Jensen, så står det så tydligt och klart att det här är en omöjlig situation för vår justitieminister. Hon har lyssnat på fel människor, helt enkelt, istället för sina instinkter som jag inbillar mig att hon har med tanke på hennes hårda kritik av FRA-lagarna en gång i tiden.

Heja Karl Sigfrid, för övrigt. Måtte han denna gång bli vettigt behandlad. Det verkar för övrigt inte vara någon som gått på det där med att inte kunna jaga fildelare retroaktivt var en mildring. Piratbyråns Magnus Eriksson kallar denna “retroaktiva rättvisa” ett fult sätt att föra politik på.

Jonas Almquist, The Leather Nun, har skrivit ett debattinlägg om hur IPRED-lagen inte gör ett dugg för honom och andra upphovsrättsinnehavare. Jag reagerade på hans kommentar om att Stim inte stödjer lagen, och de förnekar detta också, men nog BORDE de. Jäkligt stark text, i alla fall och hoppas ingen missar artikeln. Missa inte heller de 100 kreatörer som protesterar mot lagen, eller Madeleine Sjöstedts inlägg om hur framtiden är fildelarnas. Bra jobbat, Aftonbladet, som levererade alla artiklarna.

Buddy Jesus har tittat på rörelsen för öppen källkod och funderar över om det inte kan implementeras i politiken. Själv har jag faktiskt funderat över om inte lagstiftning borde ske via en wiki eller så. Kanske vore något för piratpartiet att plocka upp?

Rasmus rapporterar om sina framgångar med att delta i No Music Day. Själv glömde jag helt bort den, och har under dagen avnjutit diverse olika genrer — till och med lite opera letade sig fram ur högtalarna för ovanlighetens skull.

Trots teknisk jargong så är det intressant läsning; Rick Falkvinge konstaterar att det råder allvarliga säkerhetsbrister med den digitala kommunikationen i riksdagen.

Dagens gapskratt: Joshuas Tiotusen tyska bögar.

Min rss-läsare var inte att leka med idag.

* * *

Andra bloggar om: , , , , , , , , , , ,