Det verkar minsann som om regeringen är på gång att skriva en “EULA för flyktingar”. Instinktivt känner jag misstänksamhet direkt, en uppförandereglering låter obehagligt inskränkande. Smaka bara på “invandraretikett” och berätta vad ni får för associationer. Elin skriver lite mer om den “svenska enhetligheten”, blogge heilar Schlingman och Svensson kallar det för “rasistisk särlagstiftning” rätt och slätt.

Prioritetering och proportionalitetsprinciper brukar vara väsentliga när man lagstiftar. När det gäller IPRED utskristalliseras ett val mellan jakt på pedofilnätverk och fildelare.

Apropå prioritering befinner vi oss nu ett steg från det svarta. Läs och rys.

Rick Falkvinge förklarar hur riksdagsledamöternas mailtrafik avlyssnas. Det är tyst om detta medialt, men de behöver nog några dagar på sig, inte minst är det svårt att förstå det tekniska. För det är här jättestort, faktiskt, och har svårt att tänka mig att detta kommer att förbli talat om “endast” i bloggosfären.

Mattias Bjärnemalm sågar Jan Roséns inlägg i IPRED-debatten. Rasmus tycker (och jag håller med) att vi måste tala om de öppna nätverken.

Lite kul läsning också: Antipiraterna är pirater på Expressen. Simon Rosenqvist skriver om antigräsklippar-lagen.

* * *

Andra bloggar om: , , , , , , , ,