Jan Guillou har nu yttrat sig om IPRED. Det förvånar säkert få att han inte skiljer på fildelning som fenomen och lagens beskaffenhet i sig. Han drar, liksom Beatrice Ask (m) anmärkningsvärt nog, slutsatsen att det är ett “ilsket fåtal” som vill legalisera stöld som protesterar mot lagen. Samt det där dravlet om hotfulla brev, som blir obehagligt likt “protesterar du mot lagen är du hatisk”. Inte särskilt demokratiskt över huvud taget, faktiskt, att man inte får yttra sig utan att misstänkliggöras.

Varför en del normalt tänkande människor vill införa dokumenterad rättsosäkerhet av det här slaget, är lite av ett mysterium. Dessutom sitter Jan och hittar på saker om piratpartiet igen. Guillou har helt enkelt sluta läsa på i ämnen han debatterar, det är nästan lite sorgligt att se. Nej, Jan, de som protesterar mot lagen vill inte riva upp upphovsrätten, generellt sett. Det är en direkt dålig lag, som på alldeles egna meriter borde stoppas. Så vi kommer att fortsätta att protestera, även om vi påstås vara halvt kriminella som gör det. För än är det inte förbjudet.

El rubio gör en hisnande sammanfattning av det frammarcherande kontrollsamhället. Det gäller att kunna ta ett steg tillbaka och se den lite större bilden. Tack och lov att det finns en uppsjö människor som är redo att ta över där de gamla auktoriteterna vårdar sina egenintressen istället för att se till samhället i stort.

Det blir en länkning till blogge idag också, även om ni säkert har honom i rss-läsaren redan: kolla in järnjungfrun till hans text om “Ipredator”. Det är kanske sådant här som anses vara “hatiskt”? Kanske är hans text inte tillräckligt intelligent? Kanske borde han anmälas, till och med, han säger ju faktiskt emot — och det låter inte minst på Beatrice Ask (m) och Jan Guillou som att det är en hårsmån från kriminellt beteende.

* * *

Andra bloggar om: , , , , , , , ,