Jag är inte säker på vad en yahoo-evangelist gör, men i vilket fall säger en sådan tänkvärda saker i en intervju på DI. Härom när det nu var, avslöjades det att yahoo filtrerade bort sökresultat från The Pirate Bay, som avhandlas i samtalet, betyder detta att de slutat med det nu?

“Press under press”, står det på ledarplats i DN där man konstaterar att finanskrisen varit tuff även för tidningsbranschen i USA. Personligen tyckte jag att det kändes lite långsökt att försöka knyta ihop finanskrisen med att göra internet ansvarigt på något vis. Nåja, Jardenberg pekar ut några uppenbara tankevurpor, vilket även SSBD gör.

BBC räddade en gammal tv-serie genom att använda piratkopierat material. Ett avsnitt ur serien “Dads Army”  hade raderats av utrymmesskäl och troddes vara förlorat för evigt. Men det kunde återskapas tack vare att en svart-vit version utan ljud fanns att tillgå, och att någon piratkopierat ljudet.

Jenny Maria Nilsson skriver i HD och tycker att det är konstigt att de som är för fildelning “inte fildelas”. Genom att välja några namn ur både för och mot IPRED-lagen, har hon sökt på TPB för att se hur många det är som fildelas, något jag gjorde också när det begav sig. Hon drar lite annorlunda slutsatser än jag dock — sambandet med att det som fildelas mycket blir försäljningssuccéer ser hon inte, och förstår antagligen därför inte varför nya artister vill bli fildelade. Sen tycker jag nog att det där med “förakt och förlöjliganden” hon hänvisar till inte är unikt för någon specifik sida av åsiktsstaketet. Dessvärre.

Sara Karlsson skriver om EU-rapporten som kom i förra veckan, där det visas att européer blivit lurade på pengar av läkemedelsindustrin. Olagliga uppgörelser och patenteringar används kallsinnigt inom området, för att tjäna pengar, där det egentligen borde baseras på behov och moral.

På Frendo kan man läsa om det pågående pusslet riksdagen vägrar lägga trots att det är de som i stort står för bitarna. Xor tipsar att det ska bli demonstration i Göteborg den 10 januari. Scaber har samlat ihop och listat ett gäng kreativa uttryck mot FRA-lagen. Mattias Bjärnemalm (pp) försöker bena ut piratideologin och lyfter fram lite olika diskussioner och spår som sker helt öppet inom piratpartiet.

Julklappssäcken, eller CD-n, där upphovsrättsinnehavare delar med sig av sitt material till riksdagen i protest mot IPRED, håller på att knytas ihop för fullt av Petter och Mackan.

Idag är det 16 dagar kvar tills vi officiellt drar igång det svenska kontrollsamhället och FRA-lagarna träder i kraft.

* * *

Andra bloggar om: , , , , , , , , ,