Sådärja, nu behöver vi inte undra längre vad (s) anser om IPRED-lagen — de är för den. Liksom med FRA-lagen när det begav sig vill de bara kissa in sitt repressions-revir en anings. Både (m) och (s) anser det alltså vara en bra idé att införa något som egentligen inte direktivet är tvingande till. (s) tycker dessutom att det är ett hot med anonymitet online, vilket oroar en anings. Nästa stora blocksamarbete på gång här? De där båda partierna tycks vilja samma saker lite väl ofta faktiskt.

Igår nämnde jag i förbifarten att jag ligger på topp-100-listan över bloggar i Sverige; närmare bestämt på 7:e plats. Jag har egentligen ingen aning om hur dylikt mäts, men visst är det jätteroligt, nästan lika härligt som att vara i toppen på knuff-listan! Jag hade inte hittats på någon av listorna, hade det inte varit för ett helt gäng andra bloggar emellertid, som länkat och därmed lyft fram mig, så tro inte att jag sitter här och bara klappar min egen axel. För som Jonas skriver, är länkningar oerhört viktiga.

Hans Persson påminner om dikten som säger det mesta om tiden vi befinner oss i. (via Nixon)

Två nya protestsiter har dykt upp — det är mycket nu. Stoppa datalagringsdirektivet, och Stoppa ACTA. Det är bara att sätta igång att fylla på med material på respektive site.

Vi har de senaste dagarna kunnat bevittna födelsen av en ny internet-meme. Ett meme är internets variant av sommarplåga där alla som vill lägger till, drar ifrån och tolkar som de själva vill. Denna gång är det den på Bush skokastande journalisten som inspirerar. Boing Boing fick till och med stänga av det inlägg där de samlat ihop olika memes som skapats pga den lavin av trafik det genererade. De har löst det nu, och försöker samla ihop alla gifs som dykt upp på temat hittills. Det lär nog bli några fler… Uppdatering; Emil Oldenburg har samlat på sig ännu fler skogiffar på sin blogg, skriver han i kommentaren nedan.

* * *

Andra bloggar om: , , , , , , , ,