Nu är det nio dagar kvar. Nio dagar kvar tills svensk självcensur är ett faktum. Att vi får ett samhälle där det blir tryggare att förlita sig på en lögn än sanningsenlighet och öppenhet. Jag blir lite förbaskad på att ingen i riksdagen tar ansvar för detta utan hela tiden skyfflar runt det som om det inte ingår att ta eget ansvar som riksdagsledamot. En som håller blicken på bollen är Mark Klamberg, som rapporterar att FRA 2.0 är lanserad. Nixon konstaterar att man är sin vana trogen att släppa sådana här saker lagom till jullovet. Signalbärare är det nya ordet vi ska försöka förstå.

Dagens dumstrut får väl lov att delas ut till Australiens myndigheter som numera blockerar bittorrentprotokollet. Bittorrent är ett program som möjliggör fildelning, och används såväl som för upphovsrättsintrång som för att underlätta för forskare, möjliggör spridning av open source-produkter och sändning av filer mellan företag. World of Warcraft, ett mycket framgångsrikt onlinespel är beroende av bittorrent för att distribuera uppgraderingar. Inte minst används protokollet av NYA artister som inte är uppbundna till kartellerna. Varenda annan marknad ska sänkas alltså. Det är så innihelsike jäkla idiotiskt att jag saknar ord. Vi får väl hoppas att de misslyckas rejält.

Christian Engström (pp) ger ledaren i DN en liten uppsträckning — en välförtjänt sådan får man väl säga. Även Tomas tycker att granskarna borde skärpa till sig. Sen sätter Rick Falkvinge (pp) fingret på något som borde vara en självklar förståelse.

* * *

Andra bloggar om: , , , , , , ,