Peter Dahlgren har lyckats få till två bra inlägg; det ena handlar om hyckleriet med FRA och IPRED och det andra sätter anonymitet online i ett sammanhang, som alla kan förstå. Thomas Eneroth sa igår till P3 att (s) önskar kunna täppa till möjligheter till anonymitet online, vilket han samtidigt skriver på Karl Sigfrids blogg är trams. Vad han menar är alltså mindre lätt att förstå.

En bloggare har fått sparken igen, denna gång en sedan 80-talet anställd på Migrationsverket. En gråzon helt klart, det är inte självklart vad som är rätt eller fel i sådana här lägen. Men det jag läser in av arbetsgivarens kommentarer är att det är pga den anställdes _åsikter_ som han inte är önskvärd längre och då blir det desto knivigare. Anonymitet brukar oftast rynkas på näsan åt i debatter men det blir i en sådan här situation väldigt tydligt att det är viktigt att få tycka utan att någon vet vem man är. Lite moment 22 över det hela “om jag inte vet vem du är tar jag inte din åsikt på allvar, vet jag vem du är ringer jag till din chef”, lite hårdraget.

Eleverna i Sunne kommun har nu haft sin kurs för föräldrar och lärare om vad internet är. 150 personer föranmälde sig, så tydligen var det här initiativet välkommet. I tidningsartikeln är det lite väl mycket fokus på det negativa (två bilder där det påpekas att en kille blivit beroende av WoW, liksom), men det avslutande citatet från läraren Magnus Malmgren tyckte jag var bra — även om det nu råkade vara en trafikanalogi, vilket av någon anledning är så vanligt när man pratar internet.

Omröstningen för Björn Wadströms Årets Blogg 2008 pågår för fullt, och förutom att rösta på mig finns det flera bra bloggar där att välja mellan. Bland andra kan man rösta på Helené — Alter Ego — som begravs på måndag. Hon ville att man hellre ska skänka till cancerfonden än skicka blommor. Tonårsmorsan har all information.

* * *

Andra bloggar om: , , , , , ,