Jag tänkte att alla kanske inte vet det här; när man drar upp Danmark som exempel för vad man kan åstadkomma i upphovsrättslagstiftning, så vet nog en del om de misslyckanden de stått för när det gäller att skicka brev och kräva pengar.

Det folk kanske INTE vet är det faktum att det inte går att använda sig av sökmotorer för att leta upp tidningsartiklar ur dansk press.

Ja, just det. Enligt upphovsrättslagstiftningen i Danmark får inte sökmotorer indexera tidningsartiklar. Att det går att göra dylikt i Danmark, är inte samma sak som att det är något vi bör ta efter, som jag och andra ser det.

I Sverige har jag inte upplevt att tidningar på något vis känt sig ha problem med att bli indexerade, och därmed lästa. Kanske kan denna kontrast till inställning tjäna som lite pedagogik över hur galet det kan bli när man inte ser förtjänsterna för alla ifpi-advokater.

* * *

Andra bloggar om: , , , , ,