Så har Polismetodutredningen presenterats. Ordning och reda i all ära, men tanken att poliser ska ha möjlighet att kontrollera alla aspekter av våra liv känns inte helt optimal, faktiskt. Anledning och inspiration sägs vara fildelning, vilket är lite oschysst att gömma sig bakom, då det påverkar alla möjliga olika sorters lågskaliga brott som gemene man då inte får chansen att förstå att det handlar om. Dessutom säger man nu att det VAR ett problem att upphovsrättsinnehavare skulle få större befogenhet än polisen. Vi som beklagat detta, tänkte väl oss kanske inte att polisen skulle bli fullkomligt ansvarsbefriade från integritetsaspekter i sitt arbete.

Det fortsätter att ramla in olika vittnesmål om hur “gratiskulturen” som inspirerar till ovanstående lagstiftning, faktiskt genererar en massa pengar. Härom sistens kunde vi t.ex. läsa om hur Monty Python-gänget beslutat sig för att lägga upp sitt material på tuben. Detta har föranlett en ökning i försäljningssiffrorna för deras dvd-skivor. Med 23000 procent. De ligger nu tvåa på amazon.coms bästsäljarlista. Fy skäms på oss “gratisätare”.

* * *

Andra bloggar om: , , ,