Dagens måsteläsning hittar man på Copyriot, men kan möjligen påverka ditt humör negativt. EU-parlamentet tycker att tingsrätten ska döma The Pirate Bay, för den “goda sakens skull” eller så gissar jag. Det är sorgligt att konstatera att den goda saken inte handlar om rättssäkerhet, demokrati, medborgares rättigheter eller så.

Nu har Ifpi lyckats införa “avstängning av internet” på Irland. Inte via lagstiftning, om jag fattar saken rätt, utan genom att pressa nätoperatörer. En har fallit, och resterande råds följa efter “eller annars”. Tre anklagelser om upphovsrättsintrång ska räcka för avstängning, det behöver inte ens bevisas på något vis.

Staffan Danielsson (c) stannade till igår och snackade lite med Jonas Nordgren, som genomför sina sista dagar av en sitt-demonstration. Kommunikation via kabel är detsamma som vykort, säger han. Dvs, om någon KAN läsa en liten bit av det (som det handlar om tekniskt vad jag förstår), så måste staten få läsa allt i det, lite hårdraget. Och kartlägga, spara och sälja som det ju är i praktiken. Jag förstår faktiskt inte. Om min kollegas väska står lite halvöppen på hennes bord tar jag det normalt inte som en invitation att gå igenom hela innehållet.

* * *

Andra bloggar om: , , , , , , , ,