Igår var det väl få som missade foten-i-munnen-kommentaren från chefen för SF-bio. Hans medicin för att få bukt med fildelning skulle vara att man stänger av Telia, Bredbandsbolaget, Comhem osv. Dvs, lägga ner internet. Återigen vill jag påminna om att hantering av knivar, som kan vara av ondo emellanåt, inte skulle drömmas om att förbjudas. Samhällsvinsterna med internet går fortfarande en del förbi, uppenbarligen.

Idag kan vi läsa om Utrikesdepartementet som vill ha ska få en friserad version av internet för de anställda. Varje gång sådana här saker kommer på tal verkar det som någon missar helt att det är ungefär samma sak som att säga “stäng av världen” och därmed mänskligheten. Inte ens strutsar stoppar huvudet i sanden och deras hjärnor är inte större än valnötter. Klokbok kommenterar, och det gör Peter på Opponent också. Alliansupproret undrar (liksom jag) varför anställda på UD behandlas som de vore omyndiga.

Regeringskansliet är redan filtrerat sedan ett par år för övrigt, ett av Göran Hägglunds (KD) fin-fina bidrag till den lagstiftande församlingen.

Det där med att agera förmyndare har smittat av sig på postens personal. Där säger sig åtminstone en representant vilja kunna neka tonåringar att plocka ut försändelser, som hon misstänker innehåller droger inhandlade via internet. Det intressanta är att när polisen vidtalats om kuverten, har de sagt att det inte kan göra något. För att breven är lagliga.

Apropå IT-kunnande och politiker, så har Nicklas Lundblad gästbloggat i ämnet hos Mary Jensen.

Nokia kräver rätt till att övervaka alla sina anställdas mailtrafik förresten. De tänker sig lämna Finland om de inte får göra det.

* * *

Andra bloggar om: , , , , , , , ,