I Nyheter 24 står det att en av nämndemännen i rättegången mot The Pirate Bay inte får vara med för han kan antas vara i en jävsituation, tonsättare som han är. Jag måste säga att uttalandet från honom är på sätt och vis väldigt sympatiskt, trots allt:

– Det föreligger väl risk att man åberopar jäv när målet drar i gång, men jag känner mig absolut inte jävig själv. Jag skriver och komponerar förvisso musik, inom konstmusikfacket, men jag håller inte alls på med någon sådan här nedladdning, säger Westman.

SVT låter meddela att de kommer via SVT 24 direktsända ljudupptagningar från rättegången mot The Pirate Bay. Det är första gången någonsin detta kommer att göras och det är inte utan att det finns ett behov.

Det kommer att bli snårigt att föröka hänga med i alla kanaler som tar upp rättegången, för övrigt, men Piratpartiet har i alla fall gjort en samlingssite där man kan följa flöden. Den kommer att uppdateras med fler flöden efter hand behovet uppstår.

Det här är lite skämmigt — men jag hade faktiskt inte en aning om att vi hade möjlighet att slippa datalagringsdirektivet, hade det blivit ett annat utfall i ett mål i EG-domstolen. Och då följer jag ändå de här frågorna ganska noggrant. Mark Klamberg skriver att han inte tänkt att engagera sig i datalagringsfrågan så mycket, men skriver i alla fall med anledning av domen för att tillföra lite mer information än vi kunnat läsa oss till i tidningarna ännu så länge.

I artikeln hos IDG reagerade jag dessutom över uttrycket “marknaden” och undrade så smått vad det hade i sammanhanget att göra. Christian Engström (pp) har rett ut den detaljen på sin blogg. Erik Josefsson (v) berättar dessutom att det blir lite missvisande att säga att “EU säger ja till datalagring”, eftersom det inte är datalagringen i sig som varit föremål för målet i EG-domstolen.

* * *

Andra bloggar om: , , , , , , ,