Jag känner mig utpekad som en “nyttig idiot” när jag läser den här sammanställningen i DN. Man får intryck av att “smarta pr-byråer” lyckats hitta vägar, tillsammans med avlönade bloggare och politiker att manipulera mig och andra, som stoppafralagen.nu, att driva frågan om FRA-lagarna.

Artikeln far så vitt jag vet inte med några direkta osanningar — sånär som på att jag har ingen aning om HAX fått pröjs (vilket han skriver att han inte har) för engagemanget, eller om pr-byråer legat bakom Svart Måndag. Allt jag vet är att jag i alla fall engagerat mig av egen övertygelse och helt utan sponsorer — och mitt engagemang var definitivt inte orkestrerad av någon, inte ens Piratpartiet.

Vinkeln får det att låta som att det vore det dock. Som att vi i bloggosfären är antingen lättköpta eller lättledda. Det är såklart bara att förvänta att när man upplevs ha någon form av makt så ska saker granskas. Men jag känner mig lite dåligt förberedd på skitas ner oförskyllt enkom för att ha något att “granska”.

FRA-lagen är ett fruktansvärt övergrepp mot medborgarna och vi lyckades inte ens sänka den. Men bara det att vi försökte upplevdes alltså som “skumt”. Att genom sådana här skriverier indikera att man inte får kritisera, protestera eller engagera sig som vanlig människa är en hemsk inställning.

Fy skäms, DN.

Uppdatering: Mary har kommenterat också.

* * *

Andra bloggar om: , , , , , ,