ACTA behandlades i Kulturnyheterna läser jag hos Erik Josefsson (V) som passar på att lämna lägesrapport. Erik nämns visserligen inte, men Matilda Sommelius skriver i HD hur viktigt det är att den mediala bristen på EU-granskning numera vägs upp något av bloggar, även om det inte riktigt räcker till.

Christian Engström, kandidat på Piratpartiets EU-lista för valet i juni i år, passar på att ställa lite frågor till Karin Pilsäter och andra hugande via sin blogg.

Jisses! Jag blir faktiskt smått chockad över hur många det är som bloggar, enligt en spaning hos Mymlan. En tredjedel av de svenskar som besvarat en undersökning från EIAA sägs göra det. En tredjedel liksom, låter jäkligt mycket, kan det stämma? Tommy försöker smälta siffrorna han också. Trebarnsmamman undrar hur många det är runt henne i sin vardag som kanske bloggar utan att berätta om det.

Mårtensson har dragit igång ett upprop — “Vi kräver att det införs en lag om intellektuell allemansrätt”. Ett utmärkt initiativ som jag hoppas många fler bloggare hänger på.

Jamen vad tusan — det är väl självklart att poliser ska ha full tillgång till internet? I Västerbotten sparar man pengar på att försämra möjligheterna för poliser att vara online.

Visst missar jag massor av intressanta grejer och jag har förståelse för att Nyheter24 vill lyfta fram olika artiklar genom att tipsa om dem. Men trots tre (spammärkta) “tips” här på bloggen sedan igår kväll, är Henrik Ponténs försök att lägga ansvar för dårars beteende på Rasmus Fleischer en riktig skitnyhet (sorry) som jag egentligen inte ville länka till. Nyheter24 är inte en dålig publikation även om det braskar väldans om nyheterna emellanåt för min smak. Det finns emellertid ett ev. värde att påpeka att blir man spammärkt av akismet skickar det en signal till enskilda bloggare som blir svår att tvätta bort. Varumärkesvård är viktigt. Uppdatering; själva nyheten renderar tydligen lite mer funderingar läser jag hos Isobel. Här skriver Rasmus lite mer.

* * *

Andra bloggar om: , , , , , , ,