Wikileaks håller på att krokna under det globala intresset och behöver hjälp. De har dragit igång en donationskampanj för att kunna fortsätta avslöja missförhållanden. På boing-boing där jag hittade uppmaningen om hjälp, kan man se ett föredrag hållet av John Pilger, en australiensk författare, dokumentärfilmare och journalist. Där talar han om hur propaganda ofta maskeras som journalism.

Dagens Nyheter skriver om censuren på internet. Detta föranledde blogge att kommentera det stora i att någon i traditionell media biter tag i det. Farmor Gun tycker också att det är bra och bistår med lite fler länkar över vad som skrivits i ämnet.

I en krönika av Liza Marklund (som jag kommenterade tidigare) nämns Kina som föregångsland för hur man kontrollerar folks tillgång till internet, vilket Johanna Nylander reagerade på, liksom Nathaniel på Endemoniada och Christian Engström (PP). Peter Sunde konstaterar dessutom att det verkar som om Marklund fibbat lite överlag, med sitt inlägg.

* * *

Andra bloggar om: , , , , , , ,