När Henrik Pontén citeras i artiklar om öppna nätverk vore det bra om oberoende juridiskt kunniga fick lov att uttala sig också. Pontén representerar ett särintresse och hans uttalanden behöver därför dubbelkollas om man tänker sig vara objektiv i en tidningsartikel.

Svenska antipiratbyrån använder sig av hemliga och oredovisade metoder, skriver André Rickardsson. Jag hoppas liksom Rickardsson att tingsrätten i Solna inte bara följer “john” — det här är ju faktiskt ingen lek.

I ett svar till Anders Mildner lyckas Jan Guillou framhålla sig själv som förkämpe för yttrandefrihet samtidigt som han tycker att Expressen ska censurera Mildners texter.

Unni Drougge beskriver hur det fungerar för svenska författare och hur svårt det är att få synas. Hon ser ett samband mellan fildelning och ökad försäljning och kallar Guillou et al för girigbukar.

Johanna Nylander skriver en framtidsdystopi i Ipreds svallvågor och jag önskar att jag kunde säga att visionen är orealistisk.

Rasmus på Copyriot har gjort ett utkast till en historik över artistraseriet i Sverige.

Det är som en skiva som hakat upp sig — Telekompaketet och fransmännens maniska inställning att stänga av användare från internet som dras upp gång på gång. Denna gång sitter tre svenska representanter i sitsen att kunna rädda situationen.

I Ny Teknik kan man läsa att även polisen föreslås få rätt till signalspaning, som även Säpo skulle kunna få som vi läste häromdagen. Mark Klamberg har grävt upp en annan artikel i jämförelse och räknar upp vilka som skulle få tillgång till FRA-spaningarna.

* * *

Andra bloggar om: , , , , , , , , , , , , ,