Sam Sundberg skriver att Piratpartiet kommer att fira i smyg om det blir en fällande dom i morgon. Fira tror jag inte, men nog är det så att The Pirate Bays motgångar i viss mån kan ses som partiets framgångar. PP har dock dragits igång för att det behövs, inte för att det är något självändamål. Men visst fanken känner jag av ambivalensen. (Jag hoppas det blir en friande dom trots allt. Det skulle inte minst vara jäkligt starkt, nästan lite kaxigt, av tingsrätten.)

Lite kul — Idg har använt sig av spådomar för att försöka få reda på vad domen i The Pirate Bay-målet kommer att bli. Tingsrätten spår i alla fall stort intresse för domen och har planerat att plocka fram 250 kopior av den. På lördag kommer det dessutom hållas gatufest i Ryssland till The Pirate Bays ära.

Det blir såklart en presskonferens imorgon — men denna gång kommer det att ske via bambuser. Detta för att alla som är intresserade ska kunna få utrymme att ställa frågor eller så. Länken till detta kommer att läggas upp på spectrialsidan.

Christopher Kullenberg m.fl. intervjuas i DN i en bra artikel där den demokratiserande effekten av internet berörs. Just den effekten motiverar många av oss när vi protesterar mot t.ex. telekom-paket. Det känns som att allt envist slit börjar synas i lite större sammanhang trots allt. Till bra (riktigt jäkla bra till och med) läsning hör också Anders Rydells funderingar i Aftonbladet.

* * *

Andra bloggar om: , , , , , , , ,