Imorgon avgörs internets framtid — i EU. Telekompaketet ska då behandlas i ITRE-utskottet. Det känns oerhört märkligt att politiker och tjänstemän på det här viset kan och vill ta bort möjligheterna (läs Isobel Hadley Kamptz) för vanligt folk att vara med och påverka i demokratiska processer. En sista slutspurt att kontakta och påverka de som har möjlighet kan man hitta på telekompaketet.se där instruktioner finns.

På onsdag ska dessutom beslut tas angående förlängda skyddstider för musiker, också detta i EU.

Marcin på Piratbyrån skriver ner lite tips och tankar kring kluster och berättar dessutom om “Motståndsgruppen”. Nätverka med andra du känner för att rädda internet, helt enkelt. Att rädda internet är faktiskt att rädda oss själva. Internet är ett hot mot totalitära egenskaper och ska så förbli, helst. Som inspiration kan man se utvecklingen i Kina där t.ex. bloggande medborgarjournalister genomfört inte mindre än storverk.

Jag tänkte komma med någon kommentar om att Wolodarski “glömmer” hur mycket google används av journalister, när jag såg att både Isobel och Jardenberg hade kommenterat det redan. Wolodarski gör liksom andra industrier någon slags koppling i att FÖRST måste “parasiterna” bekämpas SEN satsar man. Att det “parasiteras” för att det inte satsas är en koppling som ofta förbises. Ett annat ord för parasiter i sammanhanget är entreprenörer egentligen. Det är inte människors sug efter nyheter som försvinner, det är nog snarare mediahusens oförmåga att “göra något” av det vilket borde vara fokus i diskussionen. För med tvångsmedel garanteras ingen utveckling, snarare tvärtom.

Såg debatten på Agenda mellan Dick Harrisson, Christian Engström (PP) och Magnum Coltrane Price — där får man lätt intryck av att man som privatpersoner inte får dela med sig av upphovsrättsskyddade verk, någonsin. Grejen är att man faktiskt, enligt svensk lag, får göra kopior av inköpta verk och ge till nära och kära. Dick Harrisson är för övrigt en ny bekantskap för mig, ytterligare en författare som sällar sig till läsarföraktet, ett uttryck myntat av Göran Widham i en lysande artikel.

Vi glömmer inte, skriver drottningsylt. Något som ironiskt nog glöms bort, mellan varven…

* * *

Andra bloggar om: , , , , , , , ,