Jonathan tog bilden.

Jonathan tog bilden.

Har varit på Gråmunken på Piratpartimöte för Stockholmssektionen. Det var knökfullt med folk. Knökfullt. Vi fick flytta ut på Mynttorget där vi fortsätte snacka runt och jag anmälde mig tillsammans med Mia* som intresserade av att köra (inte bil utan sjunga) bakom en poplåt. Helena D Raxton heter hon, kommer inte ihåg efternamnet nu, men hon har skrivit en låt om just pirater och ville ha riktiga sådana bakom sig när hon spelar in den. Ska bli oerhört roligt!

Jag hann inte mer än hem förrän jag läste hos Hanna att Johan Bakke gjort en låt — “Bryssel som mål med flaggan i topp”. Helt underbar, jag blir alldeles glad och fildelarhjärtat har kommit till användning också!

Uppdatering; videon ovan var borta från tuben så bytte till en annan som gjorts. Låten har dessutom remixats, så passar på att slänga in en länk till den också! Här en annan video till musiken dessutom.

Lillebrorsan aka Per Axbom har redan haft funderingar på en kampsång till en mobiltelefon och konstaterade att det vore kul att kunna använda sig av Helenas låt till hans idé, kanske Johan Bakkes bidrag kan vara något också! Vi snackade lite om någon form av e-kort, eller så — lattjolajbanflash där man själv är med på något vis. Idéarbetet fortsätter!

Vilket leder in till nåt som både Axbom och jag gått runt och fnulat på: Vore det inte läge för en kreativ kampanj av något slag? Det är inte som om Piratpartiet har råd med några tv-kampanjer, det är bara att inse. Men vi har ju faktiskt internet. Och kameror. Och program. Och talanger. Ja, ni hajjar. Video viralt har minst lika stort genomslag, om inte större, än polerade grejer med budget. Deltagarkulturen måste synas mer!

Snackade lite idéer med folk och Fredrik Lindqvist tyckte att vi skulle dra igång tema “Jag är Pirat”. Det kan vara film, foto, teckningar, musik, ascii eller vad man nu råkar tycka är kul. Beskriv din piratighet på valfritt sätt, helt enkelt. Känner sig någon inspirerad eller gått och grunnat på samma sak, så lägg upp det vettja! Den som är en rackare på att redigera filmer osv får gärna anmäla intresse för att ta hand om det material som kan dyka upp också.

Som vanligt är det vansinnigt roligt att träffa alla, men eftersom vi var så många blev det svårt att ha ett “riktigt” möte. Ny lokal letas det efter därför, nästa möte är på måndag redan och då måste alla kunna få plats.

Känner ni till någon som kanske skulle kunna tänka sig att låna ut lite utrymme till ett 60-tal pers (för i princip inga pengar alls) eller så i Stockholmstrakten så hojta till Janne Lindgren.

Calandrella har skrivit ett protokoll. Slås av hur häftigt det är att ha tillgång till det “digitala” och kunna läsa det så här direkt efter att jag kommer hem. Lite lösa boliner, mycket vilja och stort engagemang är väl ungefär vad jag kan sammanfatta kvällen med.

Här ytterligare en video av Johan Bakke som använt sig av Christian Engströms (PP) nya text på en låt de flesta känner igen.

Jag avslutar med att hänvisa till Oscar Swartz som fyller på lite mer information om Tomas Norström, domaren i The Pirate Bay-målet. Det ska sägas att jag inte fick något speciellt intryck av att Norström behandlade någon part orättvist när jag följde rättegången, men inlägget innehåller en del hisnande detaljer. Missa för allt i världen inte kommentaren från Jon Karlung under inlägget heller: Bahnhof fick för ett antal år sedan förfrågan från antipiratbyrån om att plantera trojaner hos sina kunder.

Piratkärleken jag försökt beskriva ovan är ett mirakel med tanke på vad vi utsätts för.

* * *

Andra bloggar om: , , , , , , ,