FRA-lagen är på tapeten igen med regeringens beslut om en särskild domstol för att signalspana. Läs Mark Klambergs analys av läget. Med telekompaket och FRA-lag (för att inte tala om datalagringsdirektivet som är på gång inom kort) så undrar jag lite smått över regeringens valstrategi. Vill förresten passa på att köra en liten film av Erik Rosenlund, “FRA är bra”:

(Lite kuriosa — när jag skulle skriva in namnet stavade jag fel på “bra” fem gånger. Symptomatiskt kan man väl kanske säga.)

Röda Stens “Lämna mig Ipred” tycker jag är väl värd ett omnämnande dessutom. Känns passande med ett huvudvärkstema, faktiskt, för det lider nog Danowsky av för ögonblicket. Tele2 har beslutat att följa Bahnhofs exempel — inte spara några loggar vilket gör att det inte finns några abonnemangsuppgifter att hämta ut för anmälningar av illegal fildelning. Mitt-i-Steget har en relevant fundering angående Danowskys reaktion.

Det är rätt mycket nu även för mig personligen och det blir lätt dåliga resultat när man tar på sig mer än man klarar av. Om inte alla bitar faller på plats, tar jag ett par blogglediga dagar för att komma ifatt. Piratmötet i Stockholm i morgon kommer jag i alla fall att försöka hinna med — på tisdag, Östra Real! (Karta)

* * *

Andra bloggar om: , , , , , , ,