Erik Josefsson (V) skriver från Bryssel och berättar att “5 maj förlorar vi vår rätt att ladda upp och ladda ner vad vi vill, och operatörerna vinner rätten att filtrera, blockera och stänga av folk från Internet om inte Citizens’ Rights Amendments får majoritet”. Det handlar om Telekompaketet som ska röstas igenom för sista gången då och tillägget behövs inom två dygn för att kunna röstas igenom 5 maj. Jag blir faktiskt frustrerad över hur svårt det är att hänga med i ändringssvängarna och hur svårt det är att förstå vad i helsike det är som pågår. Det är skitbråttom — som vanligt. Gör som Farmor Gun, uppmana parlamentarikerna i EU att rösta för Citizens’ Rights Amendments. Läs mer om Telekompaketet hos Christopher Kullenberg.

Jag fick ett mail från Joakim Jardenberg som liksom många av oss andra reagerat på alla kommentarer om “uppblåsta” siffror i Piratpartiet och tyckte att vi borde göra något för att visa att vi finns på riktigt. Drog iväg mailet till Nikke Lindqvist också som inte har långt från ord till handling så nu finns piratpartister.se. Om du “kommit ut” i blogg eller artikelform och vill synas på siten så kan du anmäla dig så här.

Rasmus förklarar sig angående kritiken av en piratlåt och kommer in på ett viktigt ämne. Var är alla kvinnorna någonstans? Blir vi/de bortskrämda av grabbigheten? En fråga som engagerat sedan starten och Klara har några synpunkter som Redhog bemöter. Ett sätt att ta reda på varför så få kvinnor engagerar sig kanske kan vara att fråga era systrar, mammor, döttrar, flickvänner och fruar? Dra i vilket fall som helst inte likhetstecken mellan kritik av exkluderande grabbighet och kritik av Piratpartiets politik. Hur man verkar kan emellanåt vara svårt att veta förrän någon talar om det för en. Avsikten kan vara en, intrycket ett annat. Väl värt att fundera över.

Lite mer läsvärt:

* * *

Andra bloggar om: , , , , , , ,