Fantastiskt att se att Piratpartiet gett utslag i en synovate-mätning — DN rapporterar att vi fick 5,1 procent i rundringningen, en milstolpe helt klart. Det betyder att vi faktiskt har en chans att skicka Christian Engström till Bryssel och det betyder också att allt hårt arbete inte varit förgäves. Rick Falkvinge varnar för att handskarna kommer att åka av nu. Men det är såklart värt att fortsätta kämpa för det öppna samhället.

Jag blev inbjuden att skriva en debattartikel för tidningen Arbetaren. Alldeles för ofta får jag känslan av att folk inte känner till omfattningen av alla lagar och lagförslag. Att försöka beskriva det är faktiskt inte kul och jag får nästan lite svindel, faktiskt. Men, det är såklart viktigt att sprida kunskap och information om detta, även om det suger att se ut som en “alarmist”.

Alarmism skriver Lars Holmqvist otroligt bra om, “halärm-mentaliteten” som han kallar det. Både roligt och tänkvärt.

* * *

Andra bloggar om: , , , , , , ,