Idag har jag skrivit en debattartikel på Expressens nätupplaga med anledning av diskussionerna kring Piratpartiets “enfrågeparti”-ställning. Det slog mig när jag skrivit färdigt det att flera piratpartister har valt att lägga sin tilltro till (PP) ganska motvilligt, i grund och botten. Inte för att det är (PP)s fel, iofs.

Men det hindrar å andra sidan ingen att vara med och påverka — för det är det partiet går ut på: ständig dialog och förädling av partiets politik. Klara Tovhult (PP) beskriver det nog bäst:

Hela samhället kommer att förändras med den politik vi i Piratpartiet föreslår. Det är upp till oss att göra det begripligt. Jag tycker vi gott kan börja svara på ett helt nytt sätt när vi får frågor vi inte tar ställning i. För sanningen är att våra frågor påverkar precis hela samhället och det är upp till oss att svara på hur.

Eftersom Telekompaketet är högaktuellt blev det en liten omarbetning i går kväll av debattinlägget ovanför, vilket skrevs redan i helgen. I går kväll visste jag dessutom inte heller vilket förvirrat snurrande som skulle dyka upp i form av omkastade omröstningar. Situationen är extremt frustrerande. Men även om det är så, är Marcins maning till besinning befogad. Inte särskilt mycket till poäng i att hugga på de som står närmast, även om frustrationen går hög. Själv har jag dragit iväg ett mail till Gunnar Hökmark — kontakta honom du också. (Men vänligt då, om det nu behöver tilläggas.)

Henrik Enbom och Johan Petterson har skrivit om enfrågeställningen i Eskilstunakuriren också.

Erik Josefsson (V) skriver på Newsmill hur omröstningen är ett demokratiproblem.

Dick Harrissons sambo känner obehag över ilska som riktats mot hennes man. Jag känner i stora delar igen det där obehaget, men då ur min verklighet. Det händer ofta, lite för ofta egentligen, att jag oroar mig för att mitt opinionsbildande en dag drabbar närstående, har funderat ett tag på att skriva om det. Anna Troberg, som hade det tvivelaktiga nöjet att möta Harrisson i en debatt häromsistens, beskriver hur hennes verklighet ser ut. Inte alltid mysigt och rosendoftande precis men knappast Dick Harrissons fel, för att vända på resonemanget åt andra hållet. Daniel Scythe uttrycker det för övrigt väldigt bra med Dick “har rätt att ha fel” för den nu som råkar inbilla sig att det är okej att attackera debattörer privat.

Uppdatering: Amelia Andersdotter (PP) skriver på Newsmill och skriver bra. Eller vad sägs om:

Internet är ett offentligt rum, där alla deltar, bidrar och tar emot. Man kan inte utestänga folk från vissa delar av det offentliga rummet. Internet är också privat, ett ställe där vi umgås med våra vänner, håller kontakten, tar del av livsviktiga tjänster. Man kan inte utestänga folk från sina egna privatliv.

* * *
Andra bloggar om: , , , , , , ,