De kallar sig Independent Online Cinema och har sedan 2007 jobbat på en kortfilm, The Hunt for Gollum, en historia baserad på en appendix ur Sagan om Ringen-trilogin. Projektet är genomfört av 160 fans till trilogin och filmen är fri att se online. Du kan se den här, i högupplöst format och det är 40 minuter av utomordentligt vackert och kärleksfullt producerad fanfilm.

Föreningen Grävande Journalister har genomfört en undersökning där man känt riksdagsledamöter på pulsen angående meddelarskydd och intresset verkar vara smått ljummet för frågan. “Rätten att slå larm om missförhållanden borde väga tyngre än privata företags möjlighet att bestraffa anställda.”, skriver Karl Axel Jansson i GP.

Caught in the Act skriver tänkvärt om “mystery shoppers”, kontrollanter som handlar i butiker för kedjor för att kontrollera att personalen håller standarden.

Christian Engström (PP) ger Christopher Fjellner (M) svar på tal angående fransmännens intresse för Piratpartiet och dess frågor. Jag gillar hur man genom att enkelt lista upp ett gäng länkar kan illustrera en poäng.

På Binero kan man hitta en intervju med “hackaren”, killen som gjorde misstänks för intrång hos Nasa och Cisco när han bara var sexton.

Blev tipsad via mail om filmen “History of the Internet” och trodde att jag redan länkat till den tidigare från bloggen. Men tydligen hade jag bara tänkt det, för nu kan jag inte hitta den. Så här är den, tack för hojtet Niklas.

Marcus Fridholm gör en gedigen sammanfattning av argument till varför man ska rösta på Piratpartiet.

Via BetaAlfas noterat hittar man den här roliga konversationen i ett kommentarsfält.

* * *

Andra bloggar om: , , , , , ,