Så har det kommit en proposition om förstärkt integritet vid signalspaning (känd som FRA-lagen för de flesta). Mark Klamberg kommenterar.

Hos Jonas kan man läsa om en intressant användning av youtube och sociala media. Det är amerikanska sjukhus som lägger ut operationer på tuben och twittrar. Apropå uttrycket “sociala media” bidrar Stefan Stenudd med lite funderingar.

Jag blev jätteförvånad när jag läste att en brittisk undersökning för ett tag sedan visat att trots den oerhörda mängden uppsatta övervakningskameror så påverkades inte siffrorna för lösta brott nämnvärt. Nu har det visat sig att den avskräckande effekten kameror sägs ha inte stämmer heller enligt en svensk utvärdering. Visserligen känner sig folk tryggare men själva brotten fortsätter att ske i samma skala.

Nikke Lindqvist har tillsammans med Joakim Jardenberg gett piratpartister.se en rejäl ansiktslyftning. Ja, alltså, nu är det inte bara 100 ansikten utan även texter.

Piratpartiets framgångar inspirerar andra partier att följa efter om än bara verbalt som Sören Holmberg säger. Med lite envishet ska det synas i handling så småningom också, kan vi hoppas.

Demonstrationer på gång den 30 maj. Det har blivit lite av en tradition att sluta upp runt det datumet då det markerar årsdagen (ungefär) då Pirate Bay blev raidade 2006.

Anna Svensson (PP) aka Ravenna, tacklar grabbigheten i Piratpartiet.

Cynism tar tag i ett kroniskt missförstånd angående Piratpartiet och upphovsrätten.

* * *

Andra bloggar om: , , , , , , , , , ,