Blogge tar ut Rayman på plankan då hon skriver att Piratpartiet skulle försvinna om fildelningsfrågan dör. Om tanken är att döda frågan genom att legalisera icke-kommersiell fildelning så tycker jag gott att hon och andra kan prova på den taktiken politiskt för att slippa PP. Nästa steg kanske blir att döda övervakningslagarna för att slippa partiet. Med lite flyt kanske den motiveringen kan fungera att vi får ha ett privatliv, vem vet?

Mikael Sundström, universitetslektor i statsvetenskap vid Lunds universitet säger till Second Opinion att det bästa alternativet för PP är att vänta med att bestämma vilken grupp de ska ingå i. Detta med anledning att gris och säck använts för att beskriva förhandlingssituationen.

Först var det lite kollektivt skuldbeläggande i bladet, sedan blev det mer specifik fingerpekning från Henrik Pontén som utsatts för namnändring. Det hjälper inte partiet att göra sådana där grejer, det vet alla, inklusive Henrik Pontén. De som genomför det skiter uppenbarligen fullständigt i vad Piratpartiet, Christian Engström eller någon annan har att säga om saken. Men att förbjuda kritik och opinionsbildning för att slippa enskilda idioters tilltag är väl magstarkt, om jag tolkar Ponténs kommentar korrekt.

När valet är över börjar arbetet. Visserligen har partiets volontärer släpat något alldeles fantastiskt för att nå hit — men det är viktigt att förstå att arbetet fortsätter. Som bloggaren obeveklig beskriver det, att inte låta partiet bli en dagslända. Erik Josefsson skriver om liknande (efter att ha förklarat för mig vad han menade) — det är bra mycket mer arbete än vad man kan tro det handlar om. Det är lätt att få intryck av att det bara handlar om några få frågor som avhandlas på en förmiddag när PPs politik avhandlas av kritiker. Svärmarbetet kommer att behöva fortsätta i bred skala för att kunna tackla allt.

* * *

Andra bloggar om: , , , , ,