Deltagarkulturen är stark och levande inom Piratpartiet. Såklart det blir mycket fokus på de mer framträdande profilerna, särskilt de som är med på valsedeln för partiet. Men oerhört många fler är med och jobbar ihärdigt och det är fantastiskt att få vara en del av detta, hur det än går i valet. Jag kan känna att det är synd att gräsrotsarbetet inte dokumenterats i större utsträckning.

Betänk att vi som parti haft hela logistiken över valsedelsutdelning att hantera samtidigt som traditionellt valarbete genomförts. Det är en fantastisk bedrift på alla sätt och vis. Hade det inte varit för den stora svärmen hade det inte blivit något alls, den saken är klar. Stort tack till alla som jobbat för detta.

Det har varit många olika typer av bidrag — funderingar över ideologi, praktiska lösningar för att få saker att fungera, diskussioner som lett till förändring och förädling, handfasta insatser med flygbladsutdelning och affischuppsättning… Listan kan göras lång och det handlar inte om en handfull, utan hundratals, om inte tusentals, individuella insatser. Insatser som genomförts trots att inga pengar funnits, att folk jobbar, har familj, studerar och har ett liv att sköta samtidigt.

Idag sker ett massivt arbete att få ut valsedlar för Piratpartiet. Volontärer täcker upp hela landets vallokaler för att ge alla som vill möjlighet att rösta på partiet. 98 procents täckning i skrivande stund, men upptäcker du att det inte fungerat på plats där du är, kan du ringa journumret 08 – 55 11 72 65 och hojta till.

Livesidan för Piratpartiet kommer att uppgraderas till valvaka dagen till ära, och uppdateras löpande under dag och kväll med valresultat och så småningom direktsändningar från valvakor.

Dessutom kan man delta genom att hänga i PPs chatt (irc.piratpartiet.se) i kanalen #valvaka för att diskutera med andra var man än befinner sig. Kanalen är öppen redan nu, men den officiella starten är 21.00 ikväll.

Piratpartiet är och kommer att förbli ett grupparbete, ett arbete som fortsätter efter valet. Imorgon kommer vardagen antagligen innebära att ett nytt parti äntrat den parlamentariska scenen. Jag har flaggat på jobbet att jag kommer att komma lite sent…

PS. Jag ser att Jan Guillou drar sitt strå till EU-valsarbetet med en redig stilstudie i felaktigheter. Ravenna bemöter honom vilket även Anna Troberg gör och själv undrar jag om hans syfte verkligen är att stjälpa? Jag känner mig nämligen stärkt efter läsningen och är säkert inte ensam om det. Jämför med Lars Gustafssons inlägg som inspirerade Guillou och fundera över vem som höll högst nivå.

* * *

Andra bloggar om: , , , , , ,